Despre Smart Politics


logo

Smart Politics este un proiect de comunicare și de analiză politică, o fabrică de împachetat și despachetat sensuri în politica românească și internațională.

Simplu spus, țintim către dezvrăjirea politicii prin magia comunicării. Noi am crezut de la început, iar realitatea ne-a confirmat, faptul că politica este ca o mare sală cu oglinzi, în care este ușor să te rătăcești. Noi nu doar că nu ne rătăcim, dar putem să-i călăuzim și pe alții prin acest labirint. Pentru că suntem specialiști în construirea de mesaje politice, putem să facem ceea ce foarte puțini știu sau vor să facă: să deconstruiască mesajele politice, pentru a releva realități sau intenții.

*

Smart Politics înseamnă în primul rând Costin Ciobanu și Alexandru Macoveiciuc.

a

Costin CiobanuCostin Ciobanu este consultant politic, cu o experiență de peste șapte ani în campanii electorale (prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale) și în gestiunea de imagine pentru politicieni sau organizații politice. În prezent, este Doctorand în Științe politice al McGill University și Public Leadership Fellow al Jeanne Sauvé Foundation (Montréal, Canada). În trecut, a fost consilier al Președintelui Senatului și asistent de programe la Institutul pentru Politici Publice. Este licențiat în filosofie al Universității București și în științele comunicării la SNSPA,  precum și titularul masteratului în comunicare politică și socială al Universității Paris 1 Panthéon – Sorbonne. Îl puteți găsi pe Facebook, pe LinkedIn sau pe e-mail la costin.ciobanu@smartpolitics.ro.

a

DSC_6267iiAlexandru Macoveiciuc este consultant politic cu o experiență de 6 ani în campanii electorale. A desfășurat în principal activități de consultanță în comunicare, marketing politic și relații cu mass-media, dar pasiunea sa adevărată este managementul campaniilor electorale, domeniu în care are o experiență importantă. Activitatea sa se împarte în egală măsură între presa politică și consultanța politică. În presa politică a fost, pe rând, reporter, apoi reporter parlamentar, apoi șef al secției Politic la unul dintre cele mai importante cotidiene din România. A fost consilier al Președintelui Senatului României, precum și manager în diverse campanii electorale. Este licențiat al SNSPA. Îl puteți găsi pe e-mail la alexandru.macoveiciuc@smartpolitics.ro.